Thursday, 10 March 2011

Cuka Epal Boleh Membantu Untuk Penurunan Berat Badan?

Aku memang tidak percaya kepada pil-pil diet. Namun, jika supplement yang agak kelihatan semulajadi, teringin juga untuk dicuba. Bukanlah bergantung kepada supplement semata-mata, namun sebagai support kepada senaman yang ku lakukan dengan tidak seberapa ini.

Apple cider vinegar dipercayai dapat emmbantu dalam penurunan berat badan dengan cara membantu pembakaran lemak tubuh dan meningkatkan rasa kekenyangan. Ia juga dikatakan dapat membantu merawat sakit sendi, kanser, darah tinggi dan kencing manis. Tiada bukti saintifik yang menyokong pernyataan ini. Jadi bagaimana? Boleh dicuba dalam pemakanan seharian, namun jangan diambil terus. Sebaiknya, campurkan di dalam makanan untuk mengelakkan reaksi negatif dalam badan.

Hm.... mungkin sesuai untuk dipraktikkan di dalam masakan.

5 comments:

storyfromme said...

bukan cuka ni ada side effect die jugak ke? tak elok kalau amalkan makan cuka kan?

Journal Diet said...

storyfromme : ini cuka epal. organik. letak sesudu dalam masakan. Ada side effect ye dear? Apa ye? nak tau jugak b4 amalkan

Qi Ya said...

kena cube nie

storyfromme said...

errr... yang tu tak pasti.tapi penah dengar la cuka ni tak baik amalkan. tapi kalau cuka epal tak tau la pulak ade side effect ke tak.

natalie salvadore said...

cuka mmg la. tp ni cuka epal.organik. xde side effect